Nieuwsbrief nr. 8

Beste Judoka, geachte ouders/verzorgers,

WE STOPPEN DE KOMENDE VIER WEKEN met onze judo-lessen.
Sorry. Het is niet anders.

Als judo-leiding hebben we naar verschillende facetten gekeken, om tot deze keuze te komen. Zo kijken we vanzelfsprekend naar de adviezen van de Rijksoverheid, in het bijzonder die van het RIVM en tevens die vanuit de JBN Judo Bond Nederland. We hebben de hoop gehad dat we niet zelf hoefden in te grijpen, alleen zien wij dat er telkens tamelijk laat en tamelijk beperkt ingegrepen wordt. Dit terwijl we iedere dag in het nieuws meekrijgen, dat de dagelijkse aantallen besmettingen fors toenemen en regionale ziekenhuizen zoals het Maasstad en het Albert Schweitzer de reguliere zorg aan het afschalen zijn en de COVID-19 afdeling weer aan het opschalen zijn. We hebben ook een aantal ouders/verzorgers individueel geraadpleegd, in het kader van onze zorgen, om te spiegelen hoe zij erin staan.

We zijn tot de conclusie gekomen, dat dit zo niet langer kan. Als niet-commerciƫle judoclub willen wij in het slechtste geval NIET moeten uitleggen, dat onze dojo een bron van besmetting is geweest. In onze gemeente Ridderkerk lopen de aantallen besmettingen ook op; zie voor actuele informatie de website van RTV Rijnmond, bijvoorbeeld deze:
https://www.rijnmond.nl/nieuws/199878/RIVM-Opnieuw-recordaantal-coronabesmettingen-6-sterfgevallen.

Met pijn in onze harten hakken we daarom op woensdagavond 07 oktober 2020 de knoop door: uit veiligheid voor onze gewaardeerde judoka, groot en klein, voor u als ouder en/of verzorger en voor onszelf zullen wij alle lessen stopzetten vanaf vanavond, tot en met woensdagavond 05 november 2020. Verdere bijzonderheden:

  • Ten aanzien van contributies: de betaling van oktober 2020 wordt doorgeschoven naar de maand van wanneer er weer judo-lessen zijn.
  • Onze planning wat judo examens betreft (zie nieuwsbrief 7) blijft vooralsnog staan.

We zullen u natuurlijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Heeft u direct vragen? Stelt u ze gerust, we zullen die zo goed mogelijk proberen te beantwoorden via telefoon, Whatsapp, e-mail of onze Facebook pagina https://www.facebook.com/ToUchiRidderkerk/.

Wij danken u voor uw begrip en hopen u binnenkort weer in goede gezondheid te mogen begroeten.

Graag tot dan, hartelijke groet,

De Judo-leiding

Wim Lindemans, Rob van Pelt, Kiethton Vervoort en Gert-Jan van der Staaij